Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS

KlassStyle welcome!

Вторник, 30.04.2024

Qatıqlı kələm salati!


Vəsaitlər: qaynadılmış yarım kələm 3 közlenmiş qırmızı bibər 5 yaşıl soğan 2 diş sarımsaq 1 tutam cəfəri 2 şorba k. mayonez 500 qr. qatıq duz Hazırlanması: Qaynadılmış kələm, qırmızı bibər, yaşıl soğan və cəfərini incə bir şəkildə doğruyoruz. Cəfəri və qırmızı bibər birazca üst bəzəməsi üçün ayırırıq. Geri qalan qisimi qarışdırma qabına alırıq. Duz əlavə karıştırıyoruz. Salat qabına alırıq.Sarımsağı incə bir şəkildə doğramaq qatıq ilə karıştırıyoruz. salatın üzərinə döküyoruz. Ayırmış olduğumuz tərəvəzləri üzərinə səpib xidmət edirik.


Toyuqlu balqabaq salati!


Vəsaitlər: 5-6 ədəd balqabaq 1 ədəd toyuq but 1/2 ədəd şüyüd 2 su stəkanı qatıq 1 şorba qaşığı mayonez sarımsaq, duz qoz, ya da yer fındığı 
Hazırlanması: Toyuq bütünün qaynadın. Ilınınca didikleyin. Balqabağa rəndələyin. Bir qazana iki qaşıq qədər maye yağ qoyun. Doğranmış sarmısağı qovurun. Kabaklarıda əlavə su salıb, çəkənə qədər qovurun. Böyük bir kasada qatıq mayonez çırpın. Balqabağa, toyuq ətlərini, İncə qıyılmış dereotunu əlavə edin. Gözəlcə qarışdırın. Xidmət badəsini alın. Qoz, ya da yer fındığı ilə bəzəyin.


Çoban salati!


Vəsaitlər:  5 Ədəd Biber 
- 3 Ədəd Pomidor 
- 2 Ədəd Quru Soğan 
- Yarım Ədəd limonun suyu 
- Yarım dəstə cəfəri 
- 2 Ədəd Xiyar 
- 1 Şirin qaşığı Sirkə 
- 5 şorba qaşığı zeytunyağı 
- Qətnaməsində Duz Hazırlanması Soğanları incəcik piyazlık doğrayın. Üzərinə duz səpib əlinizdə ovalayarak soğanı yumşaldın.Pomidorları kobudca dilimləyin. Xiyarları istər qabıqlarını soyaraq, istər qabıqlarıyla buraxaraq yarım dairə formasında incə incə dilimləyin. İti biberlerin sap və nüvə qisimlərini çıxarıb incə incə dilimləyin. Cəfərini incəcik doğrayın. Tərəvəzlərin üzərinə limon suyu, sirkə, zeytun yağı və duz əlavə edərək diqqətlicə harmanlayın. Geniş bir xidmət qabına çıxarın. Çox gözlətmədən xidmət edin.




Dadli smit!

8 ədəd simit üçün:

260 q un 
7 q quru maya
150 ml isti süd
50 q kərə yağı
1 ç.q. duz
2 ç.q. şəkər tozu
150 ml isti su
1 ç.q. sarıkök
1 x.q. patoka
100 q küncüt 

Mayanı şəkər tozu əlavə etməklə isti süddə əridin. Un, qalan süd, yağ, duz əlavə etməklə xəmir yoğurun. 1 saat isti yerdə saxlayın. Xəmirin həcmi 2 dəfə artmalıdır. 
Xəmiri 8 yerə bölün. Hər birini uzun kolbasa formasına salın, sonra uclarını birləşdirin. Nə qədər nazik olsa, simitin də diametri bir o qədər böyük və özü nazik olacaq. 

İsti su, sarıkök və patokanı qarışdırın. Hər simiti əvvəlcə bu qarışığa, sonra isə küncütə batırın. 

Siniyə perqament döşəyin. Simitləri üstünə düzün. 20 dəqiqə saxlayın. 

Əvvəlcədən 200 dərəcə qızdırılmış sobada 25 dəqiqə bişirin.